Ha ha :)

Blev så trött på mitt tråkiga liv igår och bestämmde mig för att jag bara måste ut och rida, minns inte ens när jag red sist! För att göra det hela lite extra spännande så tog jag den absolut största hästen vi har och som heller aldrig blivit riden förut (garv!) Var lite omständigt när jag skulle upp då jag är totalt osmidig och Charlie absolut inte kunde förstå vad jag höll på med. När vi väl kommit iväg visste han inte riktigt vad han skulle göra med sin tunga matte, men bara han förstod det hela och hittade balansen så tyckte han att det var kul och ville själv trava. Han är ju så hög och smal tyckte jag då men idag kändes det mer som han varit bred som en ardenner (aj)

Släpade mig upp tidigt i morse för att åka till Rättvik och köra ett snabbjobb på banan och det var stackars Charlie som var utsatt även idag. Körde utan huva och med spö och han gick väldigt fint och tog i när jag bad om det. Han är ju så smart så det räcker att man vevar med spöt lite bakom, man behöver aldrig peta på honom. Tyvärr var mina föräldrar inte nöjde då han inte gick fort nog men det struntar jag och Charlie i :)

Har legat utslagen hela eftermiddagen för jag får ju tyvärr alltid igen för mina "synder" :)

Ha det bra!
/ Ingela

Första start

Nu har Charlie äntligen gjort sin första start, han var ju äldst i loppet och dubbelt så gammal som de flesta pga att han är så väldigt hög och haft väldiga problem med sin kropp under tiden han växt. Han är sned och vind men så fin han kan bli och viktigast av allt smärtfri. Första målet vi haft i många år var att han skulle komma till start och när vi nu var där så var enda förhoppningarna att han inte skulle bli diskad eller sist och det klarade han :) Han blev 8a på en värdelös tid men han travade kanonfint hela vägen och jag är säker på att det fanns fler växlar men kusken hade nog somnat eller nått?? Ville att han skulle gå utan huva för att väcka upp honom men det var inte kusken med på fast han värmde så fint utan. Han har alltid haft huva även hemma eftersom pappa inte tycker om stressiga, tittiga hästar men jag vill ju ha hästar som är lite på tårna så jag har helt slutat använda det hemma och det han funkat kanon. Får kanske prova ryckhuva då så kusken kan dra av den när det behövs? Tycker ju absolut att kusken ska få bestämma en del speciellt som han även haft Charlie i träning ett tag för några år sedan så dom känner varann, men va fan en häst som är en slöhög behöver sättas fart på om det ska vara någon mening! Vi har i alla fall kommit längre än vi trodde var möjligt med denna pållen så då ska man vara nöjd och ta nya tag nästa gång för han gjorde det han skulle :)

Andra hästen vi hoppas ska komma till start är ju halt just nu men efter veterinärkoll i tisdags så visade det inga skador utan hon måste ha vrickat sig och hon är ju redan mycket bättre! Ska på återbesök om ett par veckor och då hoppas jag att hon är ohalt så vi kan börja träna igen.

Trodde det var kört med abyhonan Baby igår och planerade att ta bort henne. Det var hennes mage som la av totalt mest troligt av bactrimet och den började svälla och hon hade rejält ont. Hade behövt minifom men det jag hade hemma var gammalt, så jag gav bara critical care och vitaminer och hoppades. Hon såg lika dålig ut på kvällen och låg bara så jag tänkte avliva henne innan jag åkte till jobbet, men när jag slängde in hö så vaknade hon faktiskt till en stund och åt lite och drack även lite vatten själv så då fortsatte jag stödmata henne istället och maserade även hennes mage väldigt försiktigt vilket hon verkade uppskatta. Idag stod hon tom med tassarna på kanten och tiggde så hoppet finns ännu. Bölden minskar sakta och nu kan jag ju bara behandla lokalt.

Är nu ledig till onsdag natt så jag hinner städa lite burar och pyssla lite och inte bara mata.

/ Ingela

Strax jobb

Ska strax åka och jobba, ska göra 31.5timmar vaken natt den här helgen. Har laddat upp med mycket läsning och även spelat in en del. Man blir totalt puckad av att jobba natt men jag trivs så bra med det endå, kanske för att jag då har något att skylla min knäpphet på ;) Alla djuren har fått sitt och sitter i rena burar och tuggar. Dom ute sitter vid stora gräshögar som maken slagit.

Så fort jag orkar ta mig ur sängen på måndag eftermiddag/kväll bär det av till Rättviks travbana för Charlies första start, självklart är han tjock i ett bakben men inte halt så det bör vara helt okej tills dess.

Kämpar på med Babys böld och det går hela tiden åt rätt håll. Tycker hon blivit lite hängig men det beror säkert på att hennes mage inte är helt okej pga bactrimet, äter gör hon då.

Är det någon som har några kanontypade släthår att sälja så maila, skulle behöva till lakeland aveln. Byter även gärna mot de jag har till salu. Dålig färg, pälsriktningsfel eller liknande gör absolut inget.

/ Ingela

Åter jobb

Så var semestern över för i år och jag har jobbat i kväll, det var precis som vanligt! I morgon åker vi iväg med Kallblodet för att göra hältutredning och på fredag kommer hovslagaren och sen jobbar jag natt hela helgen så det är fullt upp. Blir burstädning onsdag och torsdag.

Har ett gäng med äldre abyhonor jag fått hit för omplacering men som jag tycker har flyttat tillräckligt i sina liv och som därför blir kvar. Nu har den ena fått en sån vidrig böld säkerligen av att det var mycket tistlar i sista rundbalen med hö vi hade, höll på att spy när jag öppnade den igår för det var som att vrida på en kran med stinkande varvätska, urk!! Ser redan mycket bättre ut då hon får Bactrim och så tömmer jag, tvättar rent och lägger i antibiotika salva. Har också fått rådet att köpa väteperoxidlösning att spola rent med så det ska jag fixa. Hon verkar må bra och äter utan problem så jag hoppas att det ska gå vägen.

Tog bort ännu en hamster idag så nu har jag bara en :( Vet ju att dom alla var gammla när dom kom hit så det var väl väntat men så tråkigt.

/ Ingela


Full fart

Hade en kanontrevlig dag i går då jag hade besök av Annsofie som har Tunaby uppfödning, vi fick äntligen möjlighet att umgås annat än på några få utställningar per år :) Alltid skönt när det kommer en person som kan tas med mina mycket ouppfostrade vovvar så jag slipper skämmas. Vi kollade på alla djuren här och hos Marina och var även till lite olika ställen och handlade. Avslutade med middag på Trollkrogen innan Annsofie körde hemåt igen med en coronethane i bagaget som vi tjuvade hon syrran som inte var hemma när vi var förbi hos henne ;)

Idag kom det en mer normalstor kull hos Marina med 3st rexbäbisar, två honor och en hane.

Vi fick också hem en lastbil med kanonfint ekologiskt hö idag och vi har tingat 18ton så det ska räcka till hästar, marsvin och kaniner. Är så underbart att ge dom så grannt och grönt hö som luktar helt fantastiskt :)

I morgon är det sista dagen av min semester men det gör mig inte så mycket som tur är!

/ Ingela

Jättebäby

I går föddes det en stor rexbäbis hemma hos Marina, en go.ag gosse på över 150g :) Hittills i år har Marina fått 3kullar och i alla har det bara varit en rejält stor unge och det är ju lite märkligt. När som helst kommer ännu en kull men det kan ju knappast vara ännu en jättebäby.

För mig är det nästan bara hästar som gäller just nu då pappa har opererat en utsliten axel. Jag sköter nu träningen av de två som tränas för tävling fast den ena visar nu frambenshälta så det blir ATG kliniken så fort som möjligt med hältutredning, som för mig innebär en massa springande med en stor nordsvensk som gärna släpar en hit och dit, tur att Sickan oftast är väldigt snäll mot mig. I går var vi på Rättvikstravet hela eftermiddagen då varmblodet Vikings Mystery gick kvallopp och jag hade lite att göra med utselning, duschning och skötsel, tur att Charlie som han kallas är så snäll när han är på banan eftersom han ju är över 170cm hög, hemma är han en riktig surkart. Han klarade kvalet och får nu börja tävla. Gammelhingsten Bonjour är fortfarande här hemma men åker på bete i morgon om vädret tillåter, skulle kört iväg honom idag men det ska bli åska på eftermiddagen så vi väntar. Vårat sto Vilda och shettisen Nobel har varit på bete i flera veckor redan och är så tjocka och goa.

Jag hade verkligen hoppats kunna börja rida igen om så bara lugnt i skogen men min kassa läkare vägrar att hjälpa mig trots att mina skötkörtelprover ligger högt :( Jag ska tydligen fortsätta vara trött och slut.

/ Ingela

SM

I går var vi då till Järbo på SM och det var varmt så vi alla höll på att rinna bort! Vi hade ändå en väldigt trevlig dag och det gick bra för dom tre vi hade med oss :) Syrrans rexhona fick sitt andra cert och blev BIR-JR, mina två lakeland Thimothy och Louis blev bästa ost 2 och 3. Skinnysen Ebonita som också var anmäld fick stanna hemma då hon just nu inte är så fin som hon brukar vara.
Det var som vanligt en välordnad och bra utställning och allt flöt på bra, de utländska domarna var kanontrevliga!
Fick med mig en ny hona hem som jag är så glad över :) Har så länge velat ha en grey och nu fanns det en liten greytan tös där till salu och med crest också som jag tycker så mycket om, kommer säkerligen ge fina lakelands längre fram. Det blev också en ny kanin vilket jag absolut inte fick köpa för maken, men inte kunde jag stå emot den lille söte hermelingossen som satt där!

RSS 2.0