Höst

Hej!

Nu har det verkligen blivit höst och det känns tråkigt att snart inte kunna ge marsvinen mer gräs, annars har jag inte så mycket emot att det blir kallare.
Några av mina äldre tjejer har flyttat till Rättvik och blivit kelgrisar hos en god vän och så har jag lånat ut några honor till en annan uppfödare, känns så bra!
Fick för två veckor sedan första kullen efter Sebastian och det blev tre fina flickor med crest så nu vet jag att han är en crested skinny. Mamman är fina rexen Bergatrollets Irma och hon är så duktig :)
Har tre runda damer som väntar smått under första delen av oktober och jag hoppas verkligen att allt går bra.
Fick ett trevlig mail från Danmark med kort på bäbisar efter en av de honor som jag sålt dit, alltid så roligt när köpare är nöjda och håller kontakten!

Ha det fint!
Kram/ Ingela

Örsundsbro

Hej!

Vi var idag till Bärsta Party på utställning och det var en väldigt trevlig lokal och god mat :) Det jobbiga var att vi fick sitta och vänta många timmar på att våra fyra skulle upp på eftermiddagen och jag mådde pyton och var flera gånger på väg att ge upp :( Haiwa fick 87p och Rut 85p. Freddy hade tydligen försämrats rejält på en vecka och fick nu bara 86p men Gabriella fick 88p cert och blev BIR-R med samma poäng som en hane som var mycket äldre och SCH. Gabriella skulle alltså varit upp i BIS final men där sa kroppen stopp och vi åkte hem.
Började redan fredag kväll med nackspärr och nu undrar jag hur jag ska överleva de närmaste timmarna, men det brukar på något underligt vis gå och visst är det ju värt allt lidande för ett litet klistermärke i guld ;)

Blir lugnt på utställningsfronten ett tag nu då nästa vi kanske åker på inte är förens i November i Kallhäll och då hoppas jag kunna visa flera fina småttingar!

Ha det fint!
/ Ingela

Avel och hemsida

Hej igen!

Eftersom orken inte finns så låter jag nu de flesta av mina marsvin gå i pension från aveln, har absolut inga planer på att lägga ner eller så utan det får ett tag framöver bli färre kullar bara. Har börjat plocka bort alla pensionärer och kelisar från hemsidan för att till slut bara ha med dom som jag ställer ut eller tänker använda i avel. Alla marsvinen går självklart kvar här och har det bra :)
Jag ska förhoppningsvis få hjälp från flera håll under hösten/vintern så att jag till slut kanske kan bli om inte helt frisk så i alla fall mycket bättre, men allt tar sån tid.

Ser verkligen fram emot utställningen på lördag!!

Kram/ Ingela

RSS 2.0