Ingen mer otur :(

Har varit en tung period nu hos marsvinen och inget verkar gå som det ska och det tar väldigt på krafterna! Först fick ju Gastley tre döda ungar och sen bara fortsatte oturen. Surprice fick 3bäbisar och båda gossarna var förlamade bak och fick avlivas, honan som är pigg vill inte dia utan skriker efter mig när hon är hungrig. Liv födde 4st ungar för tidigt och fick toxicos och dog, trots att jag gjorde allt jag kunde :( Molly fick sen 4st ungar varav en död och jag hoppas verkligen att de tre som är kvar kommer klara sig och dom verkar pigga!
Har också tagit bort min goa importhane Cavy Concepts Rasse som mest troligt hade cancer. Väntar nu på att rexhonan Horsea ska föda och jag är så orolig!

Önskar mina goa vänner lycka till på utställningen i morgon och jag är så avundsjuk, själv ska jag jobba 32,5timme natt under helgen. Känns inte kul att ställa tillbaka klockan och få lov att jobba en timme till på lördag natt, urk!

RIP NicoMac

Har precis tagit bort min underbara musgubbe NicoMac och sorgen är stor ;( Han kom hit för över ett år sedan från skåne som omplacering då han skulle avlivas så han måste varit närmare 2år nu. Är så glad att han för 2veckor sedan blev pappa till 7st busar som nyss öppnat ögonen och far fram som galningar :) Tanken är att alla ungarna ska stanna och det ser ut att vara fyra gossar och tre flickor och några är helsvarta som pappa och några black tan som mamma.


Var ju till Valbo i lördags på utställning och det gick inte så bra som jag hoppades och tyvärr blev jag så dålig att vi blev tvungna att åka hem innan alla var ställda :( Åt antibiotika för uvi och det kändes helt okej men pga att det var så kallt i lokalen så blev jag sakta nerkyld och fick hemska smärtor. Mår helt okej nu som tur är men måste hela tiden hålla mig rejält varm. Nästa utställning vi tänkte åka på blev tyvärr inställd så det blir ingen mer för oss i år och det är jättetråkigt, mest för att jag inte får träffa mina goa vänner!
5st marsvin flyttade till nya hem och det var allt lite tungt när jag skulle sätta dom i kartongerna på morgonen fast jag vet att dom får det så bra.

Väntar ju massor med bäbisar och de tre första kom i morse, men var tråkigt nog döfödda. Mamma Gastley mår bra och det är viktigast!

Dyrt med katt!

Var till djursjukhuset med våran Norska skogkatt Salmiak igår då han började visa teckan på urinstenar igen, och visst var det så :( Han är tidigare opererad för det och har även hjärtfel så vi har redan lagt ut stora summor på honom trotts försäkring. Denna gången hittade dom kristaller av den mer vanliga sortens stenar som går att lösa upp med foder så nu äter han specialmat och antibiotika och så får vi ta nytt urinprov om några veckor. Är väldigt otäckt att ta med honom då han stressar upp sig så hemskt att hjärtat skenar och man bara väntar på att han ska stryka med. Hoppas verkligen att det går att lösa med rätt foder så han slipper iväg igen och en till operation tror jag inte han klarar. Vilken lycklig misse vi hade med oss hem, han måste varit säker på att vi skulle lämna honom så han kurrade och myste med både oss och hundarna länge efter att vi kommit hem :)

Mustösen Viby´s Helga fick 7st små bäbisar tidigare i veckan och alla verkar må bra!

Har 4st tjocka marsvinsdamer så det blir en liten babyboom snart :)

Strax kommer det en familj och hämtar två lakelandgossar och sen ska jag ta en tablett mot min vidirga migrän och stupa i säng, blev tydligen för jobbigt att åka till djursjukhuset i går morse och sedan jobba på eftermiddagen.

RSS 2.0