Två kullar :)

I natt fick Lollipop två bäbisar och under dagen fick Vippa tre men en var tyvärr död. Allt verkar funka bra och det är full fart på dom små :) Är en tjej och resten killar.

Nu är Friggeboden äntligen på gång och finns nu i Borlänge men transport är beställd så den kommer hem med kranbil någon dag.
Eftersom det kommer ta tid att bygga och få allt klart så kommer det dröja länge innan marsvinen kan flytta ut och jag tycker vädret börjar bli så tråkigt att det börjar bli dax att ta in alla som bor ute. Dom mår så bra och jag är nog väldigt fjollig men jag har börjat fixa till det som blivit slitet i flockburarna så jag kan börja plocka in dom till helgen. Får bli några åt gången så jag hinner bada och kolla över dom noga.

I morgon kommer vår Equiterapeut och kollar igenom Charlie och Sickan. På kvällen ska vi hämta hem Vilda och Nobel från betet och det tror jag dom kommer tycka är skönt, att få komma in på kvällarna och sova gott i massor med spån!Natalpälsråttor

Nu är mina tre små natalgossar äntligen här :) Dom åkte från Nässjö tidigare idag och bytte sen reseledare i Jönköping och for till Borlänge där jag och maken hämtade dom när jag slutade jobbet. Dom är supersöta och det känns verkligen kul att vi lyckades rädda dom från att bli ormmat, och därför blir deras namn Snoken, Mamba och Kobra :) Har aldrig sett sånna här förut och ännu är dom små så vi får se vad det blir för monster längre fram, om jag förstått det rätt blir dom ungefär som gerbiler i storleken men som dom åt nyss vet man aldrig ;)

Lollipop och Vippa kniper ännu men dom ligger nu mest och slöar och det är så fullt i deras magar.

Friskhetsintyg fixat!

Har nu varit till veterinären med Charlie och det var inga problem,  fanns ingen hälta vid böjprov och han sprang som han skulle när jag körde i högt tempo. Veterinären var med på cykel ut i skogen och kollade :) Charlie var så duktig och sprang på bra fast han aldrig varit där förut. De gånger det varit problem med Charlie så brukar det sitta i bogen eller korset så vi får se var vår equiterapeut hittar när hon undersöker honom.

Var ut och skrittade Sickan igår i spöregn och hon kan inte förstå vad det är för mening att ta på sig en massa grejor när man ändå inte får springa. Den damen skulle rusa tills hon stupade om ingen hejdade henne.

Ska strax åka till frissan och klippa och bleka slingor.


Andra start

I går gjorde Charlie sin andra start och det gick åt skogen, han galopperade så han blev diskad. Något var inte bra så på torsdag blir det en tur till veterinären för genomgång och så ska även eqiterapeuten få kolla över honom innan vi tränar vidare. Han är pigg och glad och det finns inget synligt fel så det bör inte vara något allvarligt.

I dag hämtade maken shinglet (taket) till friggeboden så snart är det bara själva stugan som fattas :)

Har börjat vänta på Vippas och Lollipops bäbisar, Vippa har börjat öppna sig och Lollipop har gått 70dygn på måndag men det är nog minst 3ungar så hon föder nog lite tidigare. Båda är pigga och springer massor på golvet så jag hoppas att det går bra!

/ Ingela

Vovvarna

Maken åkte och fiskade kräftor i går och kommer hem senare idag, så jag har umgåtts massor med djuren och man behöver då verkligen inte känna sig ensam här hemma :) Vovvarna tycker att jag är så tråkig när jag är inne hos marsvinen så då ligger dom och slöar i soffan.  
Lille Tyzon vill ju helst att man ska bära runt på honom och försöker alltid bli upplyft.

I kväll blir det kräftskiva med familjen, inte för att jag tänker äta några kräftor då blä! Finns som tur var alltid annat gott att äta också :)

/ Ingela

Orange

Har fått hit en supersöt self saffron hona som heter Orange Planen är att hon om några månader ska få en kull med lakelands här och sen ska hon flytta till Zurvivings och fortsätta i avel där. Ännu är hon bara en bäbis så det lär dröja innan hon sätts i avel.

Transporten för Natalmössen är fixad och dom kommer till Borlänge 21/8 :) Där ser man vad kanon bra sidan djurtransport.ifokus är.

Det börjar bli ett par rejält stora magar inne i djurrummet nu och det ska bli så roligt med bäbisar. Det är Vippa och Lollipop som bör få först så det blir bara lakelandbäbisar.

Var på återbesök hos vetten med Sickan i tisdags och hon visar bara lite lite hälta vid böjprov så det är så pass bra att hon kan börja träna försiktigt. Fanns ingen hälta vid longering så jag hoppas att hon är helt bra snart.

Charlie startar igen på Rättvik på måndag med en helt annan kusk, kanske Robban kan få fart på honom :)

Dax att åka och jobba igen, gäsp!

/ Ingela

Transport!

Hade jättetrevligt besök från Sundsvall på tisdag fm, det var skinnyn Tova som skulle flytta men gossen Fantástico flirtade in sig och fick också följa med :)

Min söta goa skinnytös Evelyn hade stora problem igår och jag trodde hon fått en hjärnblödning då hon hade huvudet på sned och hade svårt med balansen, idag är hon mycket bättre så jag hoppas att det inte är något så allvarligt. Har kollat igenom henne och hittar inget synligt fel och hon är pigg och äter så jag hoppas att det ska gå bra!

Tidigt onsdag morgon vid 05 fick jag ge efter för min värk och stoppa i mig en stark tablett med morfin, satt jag vid datorn tills den börjat verka sen var jag väck resten av dagen. Undrar verkligen vad det är som blir så fel ibland då det var länge sedan jag fick lov att ta så stark medicin. Släpade mig i alla fall upp sent på eftermiddagen och körde häst så jag fick lite frisk luft.

Hoppas på en lugn och skön natt så jag orkar fota och uppdatera hemsidan lite under torsdagen, sen är det nattjobb hela helgen som gäller. Är så kul när syrran är tillbaka på jobbet och hon nu bytt schema så vi jobbar samma helger och träffas många av passen, vet inte om brukaren uppskattar allt marsvinsprat med tre marsvinsuppfödare som assistenter :)

Har en ny räddningsaktion på gång ihop med min goda vän från Nässjö, gäller natalmöss den här gången som skulle bli ormmat. Behöver transporthjälp från Nässjö och till Dalarna eller NM. Kollar ju reptilsidor efter marsvin, men det gör så ont i mig av alla dessa möss och råttor som blir mat och de här natalerna var ju för söta, jag kan ju inte rädda alla men några i alla fall!! Maila om du kan hjälpa till med transport.

/ Ingela

RSS 2.0