R.I.P Älskade Tessla


När en älskande dör och du förlorar en vän, blir livet aldrig detsamma igen
Sorgen och saknaden lämnar djupa sår, oavsett om de bär tassar eller tår
Likt ett barn är också en vovves själ ren, osjälvisk och de vill bara väl
En fuktig nos kan ge så mycket tröst och mena flera tusen ord helt utan en röst

Matte älskar och saknar dig så gumman ;(

Ensam

Pga ork och tidsbrist lägger nu syrran sin del av uppfödningen vilande, väldigt tråkigt då vi har så kul när vi åker på utställningar! Hon kommer såklart ha kvar ett gäng med pensionärer och keldjur, det är avel och utställning hon lägger på is. Själv kan jag ju inte sluta för det är den här delen av livet som får mig att orka med resten :) så tack vara en underbar make och goa vänner kommer jag kämpa på och åka på så många utställningar jag bara kan. Även mina snälla föräldrar har erbjudit sig att följa någon gång så det verkar lösa sig bra! Om allt går enligt planerna blir det Kallhäll i januari, Valbo i februari och Järbo i april och så får vi se vad det blir efter det.
Har ju Gordon och Gabriella som bara måste få sina sista cert och så ska jag även försöka ta med min fina rexhane så kanske även han kan ta ett sista cert och bli sch fast han nu är en något äldre herre. Ett par rexar tar jag över efter syrran då dom är för fina för att pensioneras, den ena kommer få träffa Mario snart och den andra ska jag fortsätta ställa.

I morgon ska jag iväg och ta influensa vaccination, får ju gå genom jobbet och då ska jag passa på för sjuk orkar jag bara inte bli.

Väntar och väntar att vi ska komma igång med ett nytt schema på jobbet men nu vet vi inte nå hur det blir pga nytt beslut från fk och det är väldigt påfrestande ett inget veta :(

Har börjat med tillskott av folsyra då jag länge legat lågt på det, men har då inte kännt någon förbättring ännu.


Energitjuvar

Är så trött på vissa människor som tror att jag finns här endast för att ställa upp och att jag sedan tycker det är roligt! Visst tycker jag att det är kul att hjälpa till att omplacera djur men det finns verkligen gränser vad jag orkar och vill, när jag från samma person redan tagit tillbaka och emot ett tjugotal marsvin + hamstrar och kanin och sedan bara några månader senare får förfrågan om ungefär samma antal och djur så blir jag väldigt grinig! Jag får sjävklart ta på mig en stor skuld själv eftersom jag har svårt att säga ifrån och sällan visar vad jag tycker förens jag fått total nog, men tänk på djuren för fasiken! Inbillar man sig att det inte är nå påfrestande för djuren att flytta flera gånger på kort tid så gör man det jävligt lätt för sig! Jag säljer och omplacerar minsta möjliga antal och har många gånger valt att släppa mina egna marsvin för att göra plats för sånna som jag tycker flyttat nog i sitt liv. Jag har minskat ner min avel rejält för att kunna behålla dessa stackare som kommer hit och tidigare i år hade jag djur i alla extra burar jag äger och höll på att gå på knäna, kan inte sätta mig i samma sitts igen hur gärna jag än skulle vilja hjälpa de här djuren. Nu ska jag ta min värkande kropp och gå in och mysa med mina älskade djur för hos dom laddar jag mina batterier :)

Nackspärr

Sitter här med en varm vetekudde mot nacken och hoppas att det ska lindra mina känningar av nackspärr. Det är inte helt låst ännu men gör rejält ont och det beror säkert på att jag spände mig så väldigt i går. Var ju till en ny läkare i Leksand och jag var så fruktansvärt skräckslagen innan så jag trodde jag skulle gå i bitar, har ju tyvärr träffat på så många överlägsna idioter under åren så jag förväntar mig alltid det värsta. Den här läkaren verkade riktigt bra och lyssnade verkligen :) Ska in på måndag igen och ta massor med prover och eventuellt så kommer han skicka remiss till en expert som får kolla upp min sköldkörtel mer noga. Är lite hoppfull att få hjälp nu och under tiden har jag fått bra smärtstillande.

Marsvinsungarna växer och busar massor och är en glädje att titta på :)
Fyra stycken magar växer också så snart blir det ännu en babyboom som förhoppningsvis går bättre än den sista!

Musbäbisarna växer också något otroligt fort och gossarna bor ju redan i egen bur.

RSS 2.0