Flytt

Har badat och flyttat ut 32st skinnys i friggeboden så här långt och det är så härligt :D Blir fler i helgen. Måste också försöka få tag i hö till marsvinen i helgen när maken är hemma och jag ledig, det vi fått hem till hästarna tycker jag är alldeles för grovt.

Tuvas lille kille klarade sig inte trots att han var stark och jag gjorde allt jag kunde ;(

Kommer i september få hem 4st råtthonor som blivit omhändertagna hos en reptilfoderuppfödare som misskött dom nå hemskt, det var många och jag tog så många jag hade plats för. Dom kommer från skåne men är nu i småland i väntan på vidare transport. Har ju redan tre råttdamer som börjar bli till åren och tanken var ju att det inte skulle bli fler, men ibland är det inte jag utan ödet som bestämmer ;)

För några veckor sedan hämtade syrran 4st marsvin i Värmland som var väldigt angripna av sellnic och den ena var det värsta jag sett med ca 85% blodiga sår :( Hade hon inte varit så pigg hade hon fått somna in. Jag hade ju ivomec sedan tidigare och även bactrim så behandling sattes genast in. Lämnade även dit mitt PROB shampo som hon fick bada i varannan dag för att lösa upp skorvar och stilla klådan och det har gått sakta men säkert åt rätt håll. Honan får självklart flytta hit sedan för efter det hon gått igenom kan jag bara inte omplacera henne. En hane har syrran och hela hennes familj blivit förälskade i så han stannar där men kommer få träffa en ridgeback hona jag har då han är kanonfin. Sen är det två släthårs hanar som vi får se sen hur det blir med, en go/wh och en self black.


Flockburar

Maken bygger för fullt på flockburarna ute i friggeboden så fort han är hemma och förhoppningsvis kan jag börja flytta ut marsvinen nästa vecka. Maken ligger ju borta på jobb under veckorna så då händer inte mycket. Jag började också jobba i går och det var helt okej även om det såklart är väldigt skönt att ha semester :)

Har tyvärr fått problem med allergi mot en del sorts spån och får hemska utslag och blåsor bara jag får lite damm på mig, har fått leta efter det jag tål så jag i alla fall har till marsvien men hästarna kan jag inte ens borsta utan att få problem.

Kom en lite oväntad bäbis i söndags kväll då jag inte trodde Tuva var dräktig, kände det bara några dagar innan hon födde och det blev en lite skinnygosse på 60g och två stenfoster så det var inte så konstigt att jag inte såg att hon var dräktig. Den lille har inte kommit igång att dia ännu då hon har väldigt dåligt med mjölk så jag stöd matar och hoppas på det bästa. Annars är det mesta lakeland och släthår på gång här näst.

RSS 2.0