Skura

Usch så jobbigt det är att skura rent gallerburar, eller plastbottnarna såklart. Det flyttade några marsvin igår så nu kan jag plocka undan några extraburar och då har jag försökt få ren dom så gott det nu går.

Har beställt en friggebod fast det blev en dyrare än jag tänkt :( Har inte fått något besked ännu när den kommer.

I fredags var vi hemma hos syrran och firade midsommar, åt och drack gott och hade det så trevligt!

I morgon fm ska jag in och ta fler blodprover för att kolla min sköldkörten. Referensvärdena ändrades i höstas och om man går efter dom nya så låg jag för högt redan 2006 så jag hoppas verkligen att jag kan få hjälp nu!

Är så varmt nu och jag tycker mest att det är jobbigt och är så glad över att vi har en ac på övervåningen så det går att sova utan att svettas ihjäl.

/ Ingela

Semester!

Är så skönt med semester även om jag håller på med det tråkigaste jag vet, att städa! Finns inte mycket ork till städning när jag jobbar så nu passar vi på att röja och fixa, blev en del vi körde till deponistationen idag och det blir en vända till tippen nästa vecka.
Letar soffa allt jag kan men har inte hittat någon passande ännu, vill ju flytta upp sängarna i sovrummet snart. Maken ska opereras igen till hösten är det tänkt men då ska han väl inte bli lika paj efteråt så han inte tar sig upp på övervåningen.

Förlorade tyvärr båda abybäbisarna fast jag gjorde allt jag kunde och dom växte okej och verkade piggare för varje dag ;(

Kollar runt efter en friggebod till marsvinen för det vore underbart att slippa släpa allt uppför våran jobbiga trapp och så blir det ju spån och hö överallt inne och det är inte kul. Den billigaste jag hittat kostar 16900kr och så måste den ju isoleras, dras ström osv osv.. så det kommer inte bli billigt :(

/ Ingela

Rullstols rally

Skulle tro att det blir en del rullstols rally hemma hos syrran närmaste veckorna då sonen blir sittande i en sån med gips i flera veckor. Glad är han då och det är huvudsaken :)

Bara en natt kvar innan jag får min efterlängtade semester! Nu är jag trött och ska sova så mycket jag bara kan fram tills jag ska iväg igen. Har matat marsvinen och rastat hundarna.

/ Ingela

Olycka!

Just nu ligger syrran inne på Falu lasarett med äldsta sonen som tidigare idag ramlade igenom en glasdörr :( Otrolig tur i oturen så blev det inte värre än ett otäckt sår i hälen som opererades tidigare under kvällen då hälsenan var skadad. Visst kommer det bli jobbigt ett tag framöver för dom men det hade ju kunnat vara så mycket värre!

/ Ingela

Flyttat ut

Min snälla make hade fixat nätet i hundgården så då kunde jag släppa ut ett gäng på bete :) Satte dom i kojan först där dom kan gömma sig i allt hö men det dröjde inte länge innan de första satt ute i gräset och tuggade. Märks tydligt vilka som varit där ute förut. Blev en väldig skillnad inne men 17st mindre och det kommer bli skönt att inte behöva städa de stora flockburarna flera gånger i veckan.

Har jobbat natt hela helgen och känner mig ganska matt, är ledig till onsdag natt så jag får passa på att vila. Har släpat med mig de små abybäbisarna till jobbet och matar hela tiden känns det som och visst är dom piggare och starkare men ändå så små.

Gabriellas ungar växer bra och är runda och goa :) Måste ta lite nya kort på dom snart men deras öron är på väg att lägga sig så jag väntar nog några dagar.

Nu ska jag lägga mig och läsa MM som kom idag!

/ Ingela

AbybäsarI natt födde Catch sina bäbisar,  en var dödfödd och kvar finns två små och klena som det är väldigt tveksamt om dom kommer klara sig. Hanen som är störst väger 56g och lilla tösen väger bara 38g :( Har gett Fortimel och dom äter men jag har inte sett dom ens försöka dia fast mamman har gott om mat.
Håller tummarna och kämpar på!

/ Ingela

SM

Sådär nu har jag anmält till SM :) Eftersom jag bara orkar med en dag så får det bli söndagen vi åker. Blir en rex, en skinny och två lakeland som följer med. Ska bli så roligt!!

/ Ingela

Syns inte!Har släppt ut 10st i den lilla hagen bara över dagen men dom är lite fega och har gömt sig. Är så härligt att sitta och titta när dom äter sig fram genom gräset, då har jag svårt att slita mig och göra någon nytta :)  Måste fixa lite trasigt nät i hundgården innan dom kan flytta ut dit, men så länge får dom turas om och vara ute i hagen på dagarna.

/ Ingela

R I P Ulvus XarastroIdag är det sorg här :( Min underbara alpaca hane Astro har somnat in under natten. Han var mitt första renrasiga marsvin och pappan till den allra första kullen, man kan säga att hela min avel började men honom! Han skulle fylla 6år nu i Juni så jag får vara glad att han fick stanna så länge. Ha det bra gosegubben du är saknad!

/ Ingela

RSS 2.0