Anmält

Jag och syrran har anmält 10st till utställningen i Valbo och det ska bli så kul att komma iväg :)

Jack är definitivt inte steril och verkar ha lurat mig rejält så nog kommer det flera skinnykullar om några veckor! Har väl varit så bortskämd med att honorna brukar bli dräktiga nästan på en gång så nu när det tog sån tid så skyllde jag på stackars Jack.

Musbäbisar blir det också snart för lilla Helga börjar få en rejäl mage :) Hoppas verkligen att det inte blir 15st eller så!

Kämpar med en fruktansvärt jobbig urinvägsinfektion och jag trodde det gett sig under helgen men sen blev jag sämre igen,  mår okej nu men är totalt slut :( Dricker tranbärsjuice och utrensande örtte så jag håller på att storkna. Jag brukar hamna på akuten när jag får uvi men jag försöker ett tag till själv.

Har börjat med en naturmedicin som ska stärka binjurarna och efter bara några dagar blev min värk bättre :) Väntar på att få en läkartid i Leksand.


Lilla Thulit

Fick börja dagen med att avliva skinnytösen Thulit ;( Är alltid lika ledsamt och den här tjejen var väldigt speciell då hon kom hit tillsammans med sin mamma och bröder endast tre veckor gammal och vägde då så otroligt lite som 90g och var helt uttorkad då mamman var i så dåligt skick att hon inte kunde producera mer mjölk. Trodde aldrig att hon skulle överleva men jag gjorde allt som stod i min makt för att hon skulle få chansen och det gick! Hela familjen klarade sig :) Hon fick då namnet Thulit som betyder "Jag ger aldrig upp"  Hon fick leva i nästan två år innan två hjärnblödningar gjorde för stora skador för att hon skulle kunna leva ett värdigt liv.                             Är så glad för den korta tid jag fick ha henne!

Röstat

Trött slut och hemma från jobbet men jag har i alla fall släpat mig iväg och röstat!
Blev lite för mycket under veckan med jobb, personal möte och HLR kurs så jag fick ge upp och sjukskriva mig under helgen, känns alltid som ett stort nederlag men det finns gränser vad min kropp pallar hur envis jag än är. Håller på att byta vårdcentral och hoppas få en vettig läkare som kan hjälpa mig återställa de hormonbrister jag har. Fick ju själv betala flera tusen för prover eftersom min läkare inte vill hjälpa mig och det visade ju som jag länge misstänkt att min sköldkörtel inte funkar riktigt m.m. så det är inte konstigt att jag mår som jag gör.

På marsvinsfronten är det lugnt och jag hoppas på några lakelandbäbisar framöver och att Sebastian gör det han ska så det även kommer några kullar med skinnysar. Bäbisarna som snart är 4v växer för fullt och är så busiga.

Vill iväg till utställningen i Valbo men det beror på om syrran har tid och lust.

Fick hem kanonhö förra helgen och det är från samma vi kommer få hela vintern och det är underbart, grönt och luktar så gott. Fick analysen igår och det har värden passande tävlingshästar och så ska det vara :)

Nu ska jag återvända till sängen och läsa!

RSS 2.0