Brändåsen

Hade en kanontrevlig dag igår i Brändåsen med trevligt sällskap och fina resultat. Hade 16st med dit och bara 6st med hem och de som flyttade vet jag kommer få underbara hem :)
Utställningsdagen började med lite kaos då Jack först blev stoppas i inchecket pga några ärr som blev misstagna som svampfläckar, fick vänta tills BIS domaren kom och tittade på honom innan vi fick klartecken att han kunde komma med in.
Resultaten blev:
Destiny´s Jack 89p BIR cert och numera Sch :)
Zurvivings Gordon 88p BIR-R cert
Destiny´s Freddy 87p
Destiny´s Charles 88p BIR-J cert
Destiny´s Airi 87p BIR-JR
Destiny´s Fairytale Come True 88p BIR-J cert
Destiny´s Liv Bästa ost1
Destiny´s Dora Bästa guide2

Ett stort tack till alla som ordnade utställningen, domarna och så till mina underbara vänner som alltid gör utställningarna så roliga och till min syster som står ut med mig under alla timmar i bilen :)

Har idag vilat fram tills jag skulle och jobba och efter jobbet var jag ut och gick 3km, hade Tyzon med mig men han hade tyvärr glömt hörseln hemma och hörde inte ett skit vad jag sa. Nu sover han gott den lille hårbollen. Är ledig i två dagar, skönt!

/ Ingela


Sjukgymnast

I går tog jag mig ett järn, ett dyrt ett :) Var till Djurås vårdcentral och fick ligga med dropp där dom blandat i allt jag fick ut på recept, har inte märkt någon förändring ännu men hoppas fortfarande.

I dag var jag och träffade min sjukgymnast på smärtkliniken i Säter och jag har redan träningsvärk. Fick hjälp med ett styrketräningsprogram m.m. så nu ska kroppen få igen.

Har bara två skinnysar kvar att bada och så ska transportburarna göras i ordning och väskan packas. Tänkte försöka göra så mycket som möjligt i kväll så jag kan vila i morgon. Ska bli så kul på lördag!!

/ Ingela

FörberederFörberedelser inför helgens utställning pågår för fullt :)

Dyrt

Fick äntligen idag hämta ut järninjektionerna efter att dom på apoteket jagat min läkare hela veckan, var ju jättebra ända tills jag fick höra vad det kostade! över 1700kr, fy fasiken :( Ska ringa distriktan på måndag och hoppas att jag får en tid fort och jäklar om det inte funkar bra med det priset.

Var på kurs i onsdags om It-säkerhet och där fick man då höra vad tokiga vi marsvinsmänniskor är som skickar våra kontonummer hit och dit via mail.

Köpte två skinnyhonor igår från samma som alla omplaceringarna är ifrån, hade varken plats eller råd egentligen men dom är så pass fina så jag kunde inte låta bli. Hoppas verkligen att ett helt gäng flyttar nästa helg och att det snart går att ha en flock ute i hundgården, för nu börjar det bli för jobbigt. Vet att 4st flyttar vid utställningen och 3st kanske och så hoppas jag att 2st till blir tingade.
Har ju så många trevliga och fina skinnysar som behöver nya hem så tveka inte att maila vid intresse!!

Har fått stamtavlan på abyhanen som snart ska bli pappa här så jag kan regga ungarna, han har fått 3cert (ej sch) och blivit BIR så det var ju kul även om jag hoppas att det inte blir många ungar.

Maken har precis åkt och fiskat med sin bror och jag ska sätta igång att städa sovrummet på övervåningen. Har ju haft sängarna nere i vardagsrummet sedan maken pajade benet men nu klarar han att ta sig upp för trappan så då kan vi snart flytta upp igen. Körde våran soffa på tippen förut så nu måste vi köpa en ny så vi har något att sitta i, hittade en så fin på blocket men den var såklart såld direkt. Är ju ingen mening att köpa en helt ny eftersom våra hundar sabbar den ganska fort. Ska också försöka hinna städa lite burar, mitt evighetsgöra :)

Ha en skön helg!
/ Ingela

Järn

Har fått svar idag på lite prover och jag har brist på järn och folsyra så jag ska iväg och ta injektioner med järn, men när jag var till apoteket och skulle hämta ut det så var det nått som inte stämde så dom höll på att försöka få tag i min läkare och skulle återkomma så fort det var klart men sen har jag inte hört nå mer, varför ska det alltid krångla??
Ska till min sjukgymnast på smärtkliniken nästa vecka och få lite hjälp att komma igång och träna, har börjat promenera mycket mer än jag brukar för att sakta försöka bygga upp min kropp igen och nu ska jag få lite mer träningstips.

Gabriella är rejält tung nu så jag flyttade henne från flocken så hon får lite mer lugn och ro och med sig fick hon Airi som ska ställas ut den 29:e. Tänkte det var smart så inte det blev någon reva på henne så nära inpå och vad händer! jo Gabriella spöar upp henne så hela hon är täckt med revor, jäkla skata :( Fattar inget då dom bott ihop så länge och det var helt lugnt hela tiden när jag var där inne, Gabriella som alltid varit så snäll och Airi är ju så lugn och låg i rang. Nu får surkarten vara ensam och vad jag kan se så njuter hon av det och ligger och pöser med munnen full av mat. Är inga allvarliga skador på Airi men det är väldigt tveksamt om det hinner läka till utställningen.

Såg annons på en grey tan hona och jag blev ju så otroligt sugen på att köpa henne, men jag fajtas för fullt med mig själv för att inte göra det och hoppas att hon snart är tingad då jag verkligen har nog med marsvin.

I morgon är det it-kurs och nattjobb som gäller.

Ha det bra!
/ Ingela

Abessinier

Jaha tydligen kommer det en kull med Abessinier framöver. Tyckte att en av honorna jag tagit emot för omplacering blivit så rund och det var väl inte så konstigt eftersom det sparkar för fullt i hennes mage. Mamman är ju väldigt fin med 1cert och 89p och pappan är renrasig så det kanske blir något fint, fast vad som är fint kommer då inte jag kunna avgöra :) Tur att jag inte hunnit hitta hem till henne redan så det blivit nåt tok.

Har kännt på flickorna som gått med ryska Musse innan han gick bort och en känns då som hon kan vara dräktig så det håller jag tummarna för :) Har annars inga par som sitter ihop så det kommer bli få ungar ett tag, fast vad vet man vad omplaceringarna döljer i sina magar :/
Efter utställningen kommer då Liv att sättas med hane.

Har tisdagen ledig och då blir det burstädning som vanligt.

Lyckades få ihop en hög med gräs idag som räckte runt till alla och vilken fest det blev :) Fast några yngre satt först och funderade på vad det var för märklig mat de fick och de som ätit gräs förr tuggade allt dom kunde.

Borde nog gå och lägga mig nu, har ju helt vänt på dygnet.
/ Ingela

Ledighetsansökan

Händer inte så mycket just nu, jobbade i går och var på personalmöte idag och då lämnade jag in ansökan om semester 28-29/5 eftersom utställningen är då. Brukar aldrig vara några problem att få ledigt bara man är ute i tid, för vi har just nu så många bra vikarier som gärna vill jobba. När det är SM har både jag och syrran semester så det blir ju perfekt även om jag knappast kommer orka med båda dagarna hur gärna jag än vill.

Mario som jag kastrerade nyligen har en envis infektion, såren har dragit ihop sig bra men det är fortfarande två små hål som jag får ur lite varklumpar ur. Eftersom han sitter och ser så eländig ut när han är ensam så satte jag nu in honom i en av flockarna och hoppas att det kan hjälpa honom. Både att han blir glad och att han rör mer på sig tror jag kan hjälpa, är då värt ett försök. Gordon som också kastrerades har klarat sig bra och är pigg och fin och jag hoppas att det fortsätter så.

Är nu ledig till fredag natt, skönt!
/ Ingela

Helg

Har varit ledig den här helgen så jag har städat burar och pysslat med djuren många timmar. Har gått åt två stora spånbalar och 2liter multivitamin juice innan alla fått rent :) Är så härligt när man ser hur glada dom blir varje gång man gör rent, blir alltid lite bus i alla fall hos dom yngre. Jag brukar i vanliga fall ta några burar varje dag för att det inte ska bli för jobbigt men det är mycket skönare när det finns tid att ta allt på ett par dagar.

Fick hit dvärghamstrarna och några marsvin i fredags. Två skinny honor hade jag lånat ut och den ena hade en lite gosse med sig tillbaka, var också två abessinier damer som jag skulle omplacera. Dom var så pigga när dom kom men på lördag visade den ena alla teckan på toxicos så jag fick lov att ta bort henne :( Hon såg absolut inte dräktig ut så jag fick höra efter om hon hade fått några ungar nyss och visst hade hon förlorat fyra ungar bara några dygn innan hon kom hit, skit att hon inte kunde fått vila upp sig innan hon blev flyttad.
Är i alla fall 6st tjejer nu som söker nya hem och dom är alla väldigt snälla och trevliga.

I går fyllde maken 33år och så glömsk som han är redan nu gör att man undrar hur det ska bli när han blir ännu äldre :)

Dax för mig att sova lite middag så jag orkar vara igång några timmar till framåt kvällen.
/ Ingela

Städa städa :)


De flesta marsvinen i stora golvflocken är faktiskt så duktiga att dom hoppar ut på golvet när jag talar om att jag ska göra rent och när jag sen talar om att dom får gå in kommer dom farande som ett lämmeltåg. Kastraten Nasse som oftast är först in har redan satt tassarna på kanten och trätar över att jag inte haft in maten. Han kör alltid med mig och kräver att få det han vill annars jagar han mig ända till dörren och står sen innanför på bakbenen och hojtar :)

Min Ryss ;(

Förlorade min underbara ryska skinny hane Piki Kvik Uspeh idag ;(  Han hade magrat av rejält sista tiden så det var ju ingen överraskning men så ledsamt eftersom han var så underbart trevlig. Han var så dålig i morse när jag kom hem så jag satt med honom i famnen så länge jag orkade sen värmde jag vetekudden och bäddade ner honom och där somnade han sen in. Har några fina ungar efter honom och hoppas att han lyckats göra någon mer hona dräktig, men det får tiden utvisa. Tack fina Musse för den tiden jag fick äran att ha dig!

Har precis fått lära mig att när en dvärghamster knäpper med tänderna betyder det samma som när marsvinen hackar tänder. Misstänkte att så var fallet men fick ju lov att prova klappa och nu har jag ett hål i fingret "skratt"
Hamster är ett av de få smådjur jag aldrig haft tidigare men sedan några veckor har jag en liten tant vid namn Selma boende här och jag har även lovat ta hand om ett par till, en med en tumör och en som är sur "hjälp :)"
Söta är dom men lite väl små och snabba.

Mario som blev kastrerad i torsdags har tyvärr fått infektion i såren så han är lite ledsen. Ger Bactrim och behandlar lokalt med antibiotika salva så jag hoppas att det så gå bra endå. Gordon som också kastrerades då mår fint än så länge och såren verkar läka bra.

Anmälde till Brändåsen i går och det blev 5 skinnys, 2rexar, 1lakeland och 1cuy(som nya matte får ta ansvar för om hon skämmer ut sig ;)

Ha det!
/ Ingela

30år, shit!

Eftersom jag idag blir så fruktansvärt gammal vill jag dela med mig av en dikt jag läst i en tidning och som är så passande :)

Att bli gammal....
Att bli gammal är förbannat
Man kan inte säga annat.
Allting hänger, torrt är skinnet
Trist är sinnet, svagt är minnet.
Munnen full av köpta tänder
Bruna fläckar upp på händer.
Det är slut på erotiken
Ingen liten vän i Viken.
Reumatismen pinar låret
Rakt och stripigt hänger håret.
Ögonlocken som gardiner
Ådrorna som serpentiner.
Huden nu en hop av rynkor
Här och där ses stora skrynklor.
Jag kan inte säga annat
Allting är ju rent förbannat!

Ha en bra dag!
Kram/ Ingela

Hot

Har blivit väldigt påhoppad och hotad an en person som kontaktade mig via en annons jag hade ute på Blocket om marsvin, och fast jag såklart förstår att det är en väldigt sjuk och störd människa så blir man ändå orolig över hur långt en sån är beredd att gå :( Verkar finna massor med oseriösa idioter där ute, tacka vet jag mina djur!!!

Är så avundsjuk på alla som varit på utställning idag och jag får lov vara hemma och sova eftersom jag jobbar natt hela helgen. Hoppas ni haft en härlig dag!

Vänder och vrider på mina marsvin för att komma fram till vilka jag ska anmäla till Brändåsen och det är som vanligt för många jag vill ta med, fast det är såklart kul att ha så många fina marsvin så jag ska inte klaga :)

/ Ingela

RSS 2.0