Ormmat

I lördags var jag och maken till Västerås och hämtade tre marsvin som var till salu som foder. Jag förstår att reptiler också behöver mat men då ska foderdjuren säljas frysta så dom slipper bli stressade och må dåligt! Är en hane och två honor och då dom går ihop så antar jag att det kommer ungar framöver. Äldsta honan är ca 4år men jag hoppas att det ska gå bra endå. Dom är lite magra och hade pälsätare men ohyran är behandlad och dom kommer doppas igen om en vecka och mat får dom i massor :) Är någon intresserad av söta hanen så kan han snart flytta och han är goldenagouti aby/rex eller teddy korsning och troligen 6-8månader, inte speciellt rädd och lätt att hantera. Hur det blir med tjejerna får vi se längre fram beroende på eventuella bäbisar m.m.

När vi ändå var i närheten av Hallstahammar så passade vi på att hälsa på hos Tunaby uppfödning och fick en härlig rundtur bland vackra marsvin och cuy, får slå mig själv på fingrarna så fort jag ser Annsofies kanonfina cuyar, blir ju så sugen ;) Fick även plocka en säck men kirskål innan vi åkte hem, så det blev en riktig fest hos marsvinen på eftermiddagen!

Finns många goa ungar här nu och det är en fröjd att se dom busa ihop :D Nästa kull bör komma ganska snart och det blir troligen både skinny och lakeland.

Snart dax att anmäla till Kallhäll och det ska bli så roligt med ännu en utställning. Sist vi var iväg missade jag att Fylgia vann Ost så vi hade åkt hem när rosetten skulle delas ut, min hjärna funkar verkligen inte i slutet på dagen!

Sch Destiny´s Airi

Är så glad över att kunna skriva denna överskriften :D Airi fick sitt sitt 3:e cert i lördags och är min första hona som blivit champion! Hon blev BIR-R då Peter Prick blev BIR och tog sitt första cert :)
Lille King Kong var väldigt rädd men uppförde sig bra och fick 87p BIR 1/1. Min pet Chris var så duktig och fick 90p 1/2. Mina två lakeland fick fin kritik så jag är så nöjd med dagen.
Tre tjejer jag fött upp visades i pet och det är en sån glädje att se dom växa och trivas med livet, lillhusse fick hederspris så han är förhoppningsvis nöjd med dagen! 
Fick hem två nya marsvin och en flyttade och så fick jag även 4st nya råttor som är helt underbara. Blev även ett nygammalt marsvin upplockat efter vägen hem då teddyhonan Bea som syrran fött upp kom hit.
Tyvärr fick jag verkligen igen för allt på söndagen då jag knappt kom ur sängen och jag har fortfarande inte återhämtat mig :(

Har nyss varit till Borlänge med pappa då vi båda behövde kolla synen och som jag trodde ser jag skitdåligt på långt håll, så nu blir det glasögon och med lite tur mindre migrän!

Väntar och väntar på att tre tjocka damer ska visa vad dom bär på!!

Förbereder

Håller på med det sista inför morgondagens utställning i Järbo, ska bli så roligt :D
Blir både nya marsvin och råttor med hem i morgon och förhoppningsvis en till champion! På vägen hem ska jag hämta upp en teddy hona som min syster fött upp och som nu behövde ett nytt hem, och självklart får hon komma tillbaka till uppfödningen så vi har kolla på vart hon hamnar :)

RSS 2.0